Vilbyn aktiivihiilisuodattimen puhdistus

Aktiivihiilisuodatin tarvitsee säännöllistä puhdistusta toimiakseen kunnolla. Huoneilmassa oleva pöly jää osittain suodattimeen ja se on syytä puhdistaa aina välillä. Käytännössä toimenpide kannattaa tehdä esimerkiksi ennen uutta kasvatusta. Mikäli suodatin ja tuuletin näyttävät puhtailta, voit pidentää puhdistusväliä. Seuraavassa on esimerkki puhdistamisesta.

  • Poista hiilet kaatamalla ne esimerkiksi kulhoon tai pussiin. Hyvä tapa on laittaa pussi suodattimen ympärille ja kääntää Vilby ympäri jolloin hiilien pitäisi valua siististi pussiin. Tässä vaiheessa on riski että hiilet löytävät tiensä lattialle ja edessä odottaa huolellinen imurointisessio. Mikäli et käytä hiiliä uudestaan, voit kaataa ne suoraan energiajäteastiaan.
  • Poista aktiivihiilisuodattimen pohjalla oleva suodatinkangas. 
  • Puhdista kangas imurilla, paineilmapuhdistimella tai jollain muulla menetelmällä joka tuottaa puhtaan lopputuloksen.
  • Tarkasta tuulettimen kunto silmämääräisesti. Monesti myös tuulettimessa on pölyä. Pöly heikentää tuulettimen toimintaa joten yritä puhdistaa tuuletinta varovasti. Tässä voi käyttää apuna imuria, pieniä harjoja, siveltimiä tai paineilmapuhdistinta. 
  • Kun lopputulos on tyydyttävä, aseta aktiivihiilikangas suodattimen pohjalle.
  • Viimeiseksi lisätään hiilet suodattimeen. Jos vanhat hiilet ovat vielä kunnossa voit käyttää niitä. Voi olla järkevää käyttää uusia hiiliä mikäli aktiivihiilisuodattimen paras mahdollinen toiminta on sinulle tärkeää. 

Näillä ohjeilla homman pitäisi sujua suhteellisen vaivattomasti. Kuulen mielelläni kommentteja ja ehdotuksia joten voit jättää niitä halutessasi yhteydenottosivun kautta. 

-J-

Takaisin blogiin