Kuinka tehokas Vilby Green 1 on?


Vaikka kysymys on yksinkertainen, vastaus ei ole ihan niin yksinkertainen. Yksinkertainen vastaus olisi että Vilby Greenin teho on n. 40W. Se ei tietenkään kerro oikeastaan muusta kuin siitä kuinka paljon Vilby Greenin käyttö maksaa sähkön osalta kasvattajalle. Vastaus siihen on että alle pari euroa kuukaudessa, riippuen sekin monista muuttujista.  

Mutta onko Vilby Green 1 tarpeeksi tehokas kasvin tarpeisiin? Lyhyt vastaus: on. Vilby Green 1 tuottaa tarpeeksi valotehoa lähes kaikkien kasvien tarpeisiin, joita Vilby Greenissä voidaan kasvattaa. Tämä vastaus tarvinee hieman perusteluita. Usein kasvivalaisimien wattimäärissä on totuttu näkemään kolme- tai nelinumeroisia lukuja joten 40 watin teho voi tuntua riittämättömältä. Hyvän muotoilun ja materiaalivalintojen ansiosta Vilby Green 1 on kuitenkin tarpeeksi tehokas useimmille kasveille. 

Kaikki kasvit ovat erilaisia. Osa kasveista viihtyy varjoissa ja kylmässä. Osa tarvitsee paljon valoa ja lämpöä. Sen tiedostaminen jo Vilby Greenin suunnitteluvaiheessa oli erittäin tärkeää jotta tuotteesta saadaan monipuolinen ja se voi palvella mahdollisimman laajasti erilaisten kasvattajien tarpeita.

Vilby Greenin valotehoa voidaan muuttaa portaattomasti joten voit säätää valaisimen juuri sopivaksi kasvisi tarpeisiin. Mikäli kasvisi viihtyy huoneenlämmössä ja kasvin valon tarve ei ole suurimmasta päästä, kuten esimerkiksi chileillä. Voit käyttää Vilby Greeniä ilman suojatakkia. Mikäli taas kasvisi tarvitsee huoneenlämpöä korkeamman lämpötilan ja kasvisi valon tarve on suuri, voit käyttää suojatakkia jonka suunnittelin juuri näitä tilanteita varten. Takin sisäosa on erittäin hyvin heijastavaa materiaalia joten valo jonka ledi tuottaa pysyy kaapin sisällä ja ympäröi kasvisi joka puolelta. Tällä ratkaisulla saadaan valotehoa nostettua erittäin korkeaksi ilman suurta energian tarvetta.

 

Mittauksia 3500K, CRI90 ledillä:

Verkon tasalla yli 25000 luksia.

10 cm verkon yläpuolella yli 36 000 luksia.

20 cm verkon yläpuolella yli 77 000 luksia.

22cm verkon yläpuolella ja 10 cm ledin alapuolella yli 100 000 luksia. 

- JuhaR -