Mikä on Vilby Green 1?


Vilby Green micro grow cabinetLyhyesti sanottuna Vilby Green 1 on pieni kasvatuslaitteisto yhden kasvin kasvattamiseen. Se sisältää kaiken paitsi kasvualustan ja siemenen. 

Vilbyssä on: säädettävä kasvivalo, ajastin, erittäin hiljainen aktiivinen ilmanvaihto, ilman suodatus, ruukku ja suojatakki heijastavalla sisäosalla. 

Vilby Green sisältää erittäin laadukkaan valaisimen. Valon lähteenä on Creen COB -LED joka tuottaa verkon tasalle n.25 000 luxia joka riittää pienen taimen tarpeisiin erittäin hyvin. Kasvatustilan yläosassa kasvi saa vähintään 88 000 luxia joka voi olla monelle kasville liikaa. Vilbyssä on portaaton valotehon säätö joten kasville voidaan tarjota oikea määrä valoa.

Valojaksoksi voidaan valita kytkintä kääntämällä esimerkiksi 24/0 jossa 24 on tunnit jonka valaisin on päällä vuorokaudessa ja 0 on tunnit jonka valaisin on pois päältä. Muita valittavia valojaksoja ovat mm. 18/6, 12/12, 0/24.

Valon lisäksi kasvi tarvitsee ilmaa. Vilbyssä on aktiivinen ilmanvaihto. Tuuletin on erittäin hiljainen ja pitkäikäinen. Ilma poistuu kaapin yläosasta aktiivihiilisuodattimen läpi samalla heiluttaen kasvia hellästi. Aktiivihiilisuodatin poistaa huoneilmasta epäpuhtauksia, sen avulla voidaan hallita kaapin sisätilan lämpötilaa, tuoksuja sekä valovuotoja. Tuotteesta on tulossa myöhemmin versio jossa aktiivihiilisuodatinta ei ole mikäli sitä ei koe tarvitsevansa.

Vilbyn mukana tulee ruukku joka on valmistettu hengittävästä materiaalista. Hengittävät ruukut ovat perinteisiä muoviruukkuja tehokkaampia juurien kasvun kannalta joissa juuret tupaavat pakkautumaan ruukun pohjalle. Hengittävässä ruukussa tätä ei tapahdu.

Vilbyn ympärille voidaan kietaistaan takki joka on valmistettu laadukkaasta kankaasta. Sisäosassa on vaihdettava heijastava muovi jonka avulla valaisimesta saadaan maksimaalinen hyöty irti. Vakiona Vilbyssä käytetään Orcaa joka on valmistettu kierrätysmateriaalista ja joka on yksi parhaita heijastusmuoveja. Toki jos on mieltynyt esimerkiksi Diamond mylariin tai mihin tahansa muuhun materiaaliin, sen käyttö onnistuu Vilbyssa hyvin.

Vilbyssä voi kasvattaa luontaisesti pienimuotoisia kasveja kuten tiettyjä yrttejä tai koristekukkia. Pienten kasvien lisäksi Vilbyssä voi kasvattaa suurempia kasveja erikoistekniikoita käyttäen. Erikoistekniikoita ovat mm. bonzai -kasvatustekniikat, kasvien sitomiset sekä kasvien trimmaus. Vilbyssä on innovatiivinen verkkoratkaisu johon kasvit sidotaan. Sitä voidaan käyttää myös hyllynä jossa voidaan kuivata satoa kuten yrttejä tai chilin palkoja. 

Vilby Green 1 on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Siinä yhdistyy modernit tuotantotekniikat sekä käsityö. Kaikki materiaalit ovat joko Eurooppalaisia tai Amerikkalaisia. Kiinalaisia osia tai mitään minkä laadusta ei ole takeita ei käytetä. Kaikki osat ja materiaalit ovat käytännössä markkinoiden parhaita. Tuote on suunniteltu pitkäikäiseksi, huollettavaksi tai päivitettäväksi. Mikäli et itse halua tai osaa huoltaa/päivittää tuotetta, teemme sen puolestasi. 

Vilby Greenin beta sarja on ollut maailmalla jonkin aikaa ja seuraava varsinainen erä on tulossa myyntiin pian joten pysy kuulolla ja tilaa uutiskirje. 

Terveisin, JuhaR Vilby Green studiolta