Vilby Green tuotteita saatavilla 2020 alkupuoliskolla
Vilby Green tuotteita saatavilla 2020 alkupuoliskolla
Ostoskori 0

Vilby Green 1 - Aktiivihiilisuodattimella tuoksutonta kasvatusta

Vaikka useimmat kasvit tuoksuvat miellyttävälle, on tietyillä kasveilla vahva ominaistuoksu joka saattaa häiritä sinua, tai jopa naapuriasi. Tällaisia kasveja ovat mm. rosmariini, tai kissanminttu. Jos olet esimerkiksi päättänyt kasvattaa kissallesi tätä mainiota nautintoa tuovaa yrttiä koska et tiedä mitä markkinoilla olevat kissanmintut todella sisältävät, tai olet yksinkertaisesti kyllästynyt maksamaan ylihintaa huonolaatuisesta kissanmintusta. Et todellakaan halua että naapurisi kissa tietää kasvatuksestasi ja tulee raapimaan ovenpielesi pilalle. Tällaisessa tapauksessa kasvatus on hyvä pitää omana tietona ja kasvin tuoksut kaapin sisällä. Vilby Green 1 soveltuu tähän tarkoitukseen oikein hyvin. 

Vilby Green 1 suodattaa kaapin ulostuloilman aktiivihiilisuodattimen läpi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että kaapin sisällä olevat tuoksut eivät pääse huoneilmaan. Vilby Green 1 ei käytä kalliita erikoissuodattimia vaan voit käyttää normaalia aktiivihiiliraetta jonka raekoko on n. 4mm. Aktiivihiiliraetta voit ostaa hyvin varustelluista puutarhaliikkeistä.

Hiili kestää käytössä joitain kuukausia jonka jälkeen se kannattaa vaihtaa. Vaihtamiseen ei tarvita mitään työkaluja. Ainoastaan muutama minuutti aikaa. Aktiivihiilisuodatin sijaitsee Vilby Greenin päällä. Hiilen vaihto tapahtuu seuraavasti:

1. Sammuta Vilby Green ja poista virtajohto.

2. Poista kasvi mikäli vaihdat hiilen kesken kasvatuksen. Suosittelen vaihtamaan hiilen ennen kasvatuksen aloitusta. Silloin varmistut siitä että hiili toimii odotetusti kasvatuksen loppuun asti. 

3. Ota Vilby Green käsiisi ja käännä se ympäri roskakorin päällä. Vanha hiili yksinkertaisesti kaadetaan roskakoriin. Vilby Green on pieni ja kevyt joten hiilen vaihtaminen onnistuu keneltä vain. 

3. Puhdista tuuletin ja aktiivihiilisuodattimen sisäosa. Suosittelen puhdistamaan tuulettimen hiilenvaihdon yhteydessä. Tuuletin kerää pölyä huoneilmasta joten pöly kannattaa poistaa jotta tuulettimen teho pysyy hyvänä. Tuulettimella on iso rooli ledin jäähdytyksessä ja kaapin sisäilman lämpötilassa joten toimenpide kannattaa tehdä. Tuulettimen voi puhdistaa esimerkiksi paineilmapullolla. Jos vaihdat hiilen vaikka pari kolme kertaa vuodessa. Kestää pullo käytössä todella kauan. 

4. Lisää uusi hiili suodattimeen. Hiili kaadetaan pussista suoraan suodattimeen. Tässä on hyvä olla imuri lähellä koska hiilipusseissa on usein hiilipölyä mukana. Huolellisesti tehtynä sotkua ei tule.

5. Siinä se. Voit käynnistää Vilbyn ja aloittaa tai jatkaa kasvattelua. Koko operaatio kestää muutaman minuutin, maksaa muutaman euron ja on todella helppo tehdä. 

 

- JuhaR -


Vanhempi julkaisu


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista