Vilbystä huolehtiminen

Vilby on suunniteltu erittäin huoltovapaaksi. Mutta niin kuin kaikissa laitteissa, myös Vilbyssä on tiettyjä seikkoja joihin kannattaa kiinnittää huomiota jotta Vilby toimii suunnitellulla tavalla. Mikäli Vilbyä käytetään ja huolletaan oikein kestää se vuosikausia ilman mitään ongelmia. Listään tähän tiettyjä toimenpiteitä joihin kannattaa tutustua.

Aktiivihiili

Aktiivihiilen vaihto onnistuu jokaiselta ja se on nopea ja edullinen toimenpide. Samalla kun hiilen vaihtaa. Olisi syytä puhdistaa aktiivihiilikangas ja poistaa pölyt tuulettimesta. Kankaan voi puhdistaa esimerkiksi imuroimalla tai paineilmalla jota saa spraypulloissa. Paineilma toimii hyvin myös tuulettimen puhdistukseen. Mikäli tuuletin tuntuu keräävän pölyä kannattaa se puhdistaa esimerkiksi aina kasvatuksen alussa tai joitain kertoja vuodessa. 

Kangaseinä

Vilbyn sisäseinän materiaalina käytetään Orga Grow film -heijastavaa materiaalia. Materiaali on erittäin laadukasta ja sen avulla Vilbyn valaisimesta saa parhaan hyödyn irti. Materiaalin heikkous on että siihen tulee herkästi jälkiä mikäli sitä taittaa. Ongelma on lähinnä esteettinen. Mikäli haluat vaihtaa heijastinmateriaalin, se onnistuu helposti. Poista heijastinarkki Vilbyn kangasseinästä. Sen jälkeen voit korvata vanhan materiaalin uudella vastaavalla tai vaikka Diamond Mylarilla. Leikkaat vain saman kokoisen palan ja pistät sen joko vanhan arkin tilalle, tai voit jättää vanhan arkin paikalleen jolloin seinämästä tulee hieman tukevampi. 

LED

Vilbyn ledi on suunniteltu kestämään vuosikausia ilman suurempaa tehon hävikkiä. Jokainen ledi menettää ajan saatossa osan valovoimastaan. Vilbyn ledi on itseasiassa hieman ylitehoinen joten pieni tehon menetys vuosien saatossa ei haittaa. Mikäli ledin haluaa vaihtaa, voi sen tehdä itse tai sen vaihto onnistuu Vilby Storen kautta. Ledin vaihto vaatii työkaluja ja tietämystä. 

Tuuletin

Tuuletin on myös kuluva osa. Vilbyn tuuletin on muiden osien lailla markkinoiden pitkäikäisimiä, hiljaisimpia ja tehokkaimpia. Valmistaja antaa tuulettimelle käyttöiäksi yli 150 000 tuntia joka on selkeämmin ilmaistuna yli 17 vuotta. Tuulettimen vaihto kannattaa tehdä Vilby Storen kautta. 

Mikäli Vilbyn ylläpidosta tai huoltopalvelusta on kysyttävää niin älä epäröi ottaa yhteyttä. https://www.vilbygreen.com/pages/yhteystiedot

-J-